Här kan du se en förteckning över de skånska företag som är anslutna till Ett jämställt Skåne.
Eftersom att framtiden är jämställd så arbetar Add Gender med att hjälpa organisationer att hitta vägen dit. Vi är normingenjörer som utbildar, granskar och rådger verksamheter som vill bli jämställda och inkluderande.
Ledarskapsbloggen Bossbloggen och Facebook-gruppen Bossbrudar är för kvinnor som är eller vill bli chefer och arbetar dagligen med att få fler kvinnliga ledare affärslivet.
Vår ambition är att skapa förutsättningar, öppna dörrar, vägleda och göra skillnad för människor som vill bidra med sina unika kompetenser och erfarenheter på arbetsmarknaden. Jämställdhet, jämlikhet och mångfald ska genomsyra vårt arbete med människor. Genom alla våra insatser vill vi verka för ökad jämställdhet och mångfald.
Cool Minds är ett vetenskapslekland för barn, som bland annat lär ut programmering och teknik till barn. Internt är det en hjärtefråga att inspirera fler flickor till programmering och teknik. Detta jämställdhetsarbete har gett oss erfarenheter som vi hade kunnat dela.
Vår värdegrund utgår ifrån att alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet. Alla, oavsett förutsättningar, ska respekteras och behandlas likvärdigt.
Vi ska spegla stadsdelen och staden vi befinner oss i, både i verksamheten och personalen.
För oss är det viktigt att Funnys Äventyr välkomnar alla och självklart behandlar alla lika. Våra medarbetare kommer från olika kulturer, och talar flera olika språk, det en viktig del av att skapa en inkluderande miljö.
Funnys Äventyr har ett avtal med Malmö stad som innehåller bland annat att:
– Vi ska ta emot förskoleklasser och lågstadieklasser under skoltid.
– Ta emot praktikanter med olika bakgrund och nationalitet.
Vi arbetar för närvarande med att digitalisera programmet Förändringens nycklar Kvinna. Vi har även utvecklat olineprogram för andra målgrupper såsom kvinnliga chefer och ledare på temat hållbarhet, hälsa och balans.
Ytterligare ett erbjudande är föreläsningar för chefer om att upptäcka och stödja anställda som är utsatta för våld i nära relation.
Vi arbetar med jämställdhet genom vårt kooperativ, ett arbetsintegrerat socialt företag. Vi hjälper till med språk, vägar till arbete och stärker kvinnor i vår verksamhet.
Som HR-konsult och ett brinnande intresse för människors lika värde har jag ett fokus på just jämställdhet i det jag gör. Jag arbetar för en ökad medvetenhet hos de jag möter i mina uppdrag.
Genom satsningen The Yes Way arbetar vi tillsammans med flera andra inkubatorer runt om i landet för ett jämställt och inkluderande innovationssystem på regional och nationell nivå.
Jämlikhetsexpert och statistiker som arbetar med kartläggningar, analyser, utvärderingar och att hitta metoder för att mäta jämställdhet och jämlikhet utifrån era behov och förutsättningar.
Kontakt:
Vi arbetar med jämställdhetsfrågor i vårt rekryteringsarbete, gennom utbildning av chefer i rekryteringsprocess och hur dem ska tänka kring jämställdhet och diskriminering. Vi jobbar även med det i vår lönerevisionsprocess samt i vår process för individuell utveckling och intern befodran. Vidare har vi ett kapitel i vår digitala onboarding kring detta ämne.
Vi främjar ungas psykiska hälsa, stärker deras rättigheter och förebygger hedersrelaterat våld med fokus på praktiska metoder, samtal och bemötande.
Vi erbjuder kunskapshöjning och stöd för yrkesverksamma genom utbildning, föreläsningar och handledning, både individuellt och i grupp, samt strategiskt utvecklingsarbete för en god beredskap. Vi erbjuder även teambuilding för ett tryggare och starkare arbetslag.
Unga erbjuds metoder och samtal för ett gott självledarskap, med en god psykisk hälsa, stärkt självkänsla och minskad stress.
Vi erbjuder kompetensutveckling i form av seminarier och workshops i ämnen och frågor som är relevanta och aktuella. Styrelsen består av lika många män och kvinnor.
Lifesify arbetar för ett jämställt Skåne genom att skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla, oavsett kön, etnicitet eller bakgrund, har samma möjligheter. Med vår lättillgängliga och inkluderande utbildningsplattform strävar vi efter att minska könsgapet inom utbildning och främja lika möjligheter för alla.
Vi är stolta över att kunna engagera människor från alla samhällsgrupper och ge dem de verktyg och resurser de behöver för att må bättre. Lifesify stödjer FN:s Agenda 2030 för hållbar utveckling genom att erbjuda en plattform som är tillgänglig dygnet runt. Vi arbetar för att minska utbildningsklyftor och ge alla, oavsett socioekonomisk bakgrund eller geografiskt läge, lika tillgång till lärande.
Genom att förse rätt person med rätt information vid rätt tidpunkt bidrar vi till bättre välmående och ett mer rättvist samhälle.
E-post: camilla@lifesify.com
Vi skapar och håller digitala utbildningar som hjälper våra kursdeltagare att jobba smartare. Våra ämnen är ledarskap, projektledning, bemötande och arbetsmetodik. Vi är noga med jämställdhetsperspektivet i våra utbildningar när det gäller t ex bildval, övningar, citat och att låta alla kursdeltagare komma till tals. Vi tror att jämställdhets- och mångfaldsfrågorna är centrala för att skapa en bra och innovativ arbetsmiljö, och tar just nu fram en digital utbildning om mångfald, diskriminering och bemötande. Till denna utbildning söker vi också inspiration och fakta.
Genom att träna människors interna resurser såsom; mental styrka, social kompetens och emotionell intelligens stärker vi individers självkänsla och därmed underlättas inkluderande arbetssätt där alla kan vara olika med samma värde. När vi har stärkt självkänsla på arbetsplatser behöver vi inte känna avundsjuka eller rädsla gentemot främmande.
Genom en stadig jämställdhetsförhållning med exempel och forskningsresultat i alla föreläsningar och publiceringar.
Vi skapar medvetande om allas lika värde genom att ge lika lön för samma arbete, både för kvinnor och män, på vår arbetsplats.
Fortitude är ett företag i Skåne som arbetar på individ, gruppnivå och samhällsnivå. Genom olika uppdrag når vi ut: lokalt, regionalt, nationellt och internationella. Vi står starkt i vår värdegrund som är förankrande i barnkonventionen och mänskliga rättigheter.
Telavox är ett IT- och telekombolag som verkar i en mansdominerad bransch. Det här vill vi ändra på!
Jämställdhet- och mångfaldsfrågor är ett fokusområde för Telavox då vi är säkra på att huruvida vi lyckas arbeta med dessa frågor framgångsrikt eller inte är avgörande för våra medarbetares välmående – och i sin tur Telavox framgång.
Vi vill göra skillnad både för Telavox som bolag men också i vår bransch då vi är övertygade om att hela branschen kommer gynnas av en större mångfald.
Ett par exempel på hur vi jobbar med det här:
1. Vi mäter och frågar hur våra medarbetare mår och vad dem tycker om hur det är att vara på Telavox. Vi undersöker skillnaderna mellan könen här och skapar actions när det finns skillnader.
Vid senaste mätningen var kvinnor vår nöjdaste grupp – 44 i eNPS. Wow!
2. Vår utvecklingsavdelning rekryterar 50/50 män vs kvinnor. Det går!
3. Vi är noga med hur vi uttrycker oss och vilka ord som förekommer i vår företagskultur. Är vi inkluderande? Är vi inte det tar vi action. Det här gäller allt från rekryteringsannonser, till hur vi pratar med varandra vid kaffeautomaten.
4. Vi har interna kvinnliga nätverk där vi kan ventilera fritt, bjuda in till aktiviteter, fråga saker i ett tryggt forum och vara extra peppiga mot varandra!
5. Vi bjuder minst 2 gånger om året in andra kvinnor i vår bransch för att hålla oss up to date med hur kvinnor i vår bransch mår och vad vi kan göra åt det.
6. Varje lov bjuder vi in både pojkar och flickor till programmeringsworkshops där barnen får hälsa på vårt kontor. För oss är det viktigt att lika mycket tjejer som killar kommer på våra workshops. Våra utvecklare Sandra och Nina är ansvariga för dessa och vi får mycket ansökningar från grymma tjejer genom marknadsföringen Sandra och Nina gör. Vårt mål är att bidra till en framtid där ingenjörsprogrammen på LTH är 50/50.
7. Vi har flexibel arbetstid så att alla kan hämta och lämna på föris eller annat som är viktigt i livet.
8. Vi säkrar att alla på Telavox är medvetna om
9. Vi jobbar preventivt med stresshantering. Alla medarbetare har tillgång till läkar- och psykologtjänster gratis. Detta behöver inte passera HR eller chef – utan bokas av medarbetaren när så önskas.
10. Vi ställer gärna upp och sponsrar initiativ som Her Tech-future som ska inspirera fler tjejer att välja tekniska utbildningar.
10. Vi är medvetna om att vår ledningsgrupp saknar den mångfald vi önskar. Vi jobbar aktivt med att hålla befintlig ledningsgrupp uppdaterade med kunskap om mångfald och tar varje chans att öka mångfalden i gruppen.
11. Vi genomför regelbundet lönekartläggning där vi säkrar att vi har rättvisa löner mellan könen. Har vi skillnader vi inte kan förklara gör vi något åt dessa.
12. Vi är medvetna om att vi inte är perfekta och jobbar hårt för att bli bättre. Hela tiden.
Genom sina workshops, föreläsningar och utbildningar inom inkluderande ledarskap och interkulturellt teamwork för organisationer och för nyankomna till Sverige, bidrar The Intercultural Lab till en bättre matchning på arbetsmarknaden och en minskad kompetensbrist.
VoB Syd ägs av kommunerna i Skåne och Kronobergs län och drivs på samhällsnyttig grund utan vinstsyfte. VoB är det offentliga alternativet inom socialtjänstens område. Bolagets verksamheter tar emot akuta och planerade uppdrag från socialtjänsten (SOL och LVU) gällande skydd, stöd, integration, utredning och behandling.
Vi vill vara med för ett jämställt Skåne på det sättet att vi vill erbjuda alla möjligheten till en hälsosammare vardag genom coaching för kost och trängning. Och det gäller för alla åldrar, kön och bakgrund. Och alla ska kunna ha råd till en bättre hälsa oavsett var du än befinner dig. Ända kravet vi ställer är att man skall kunna hålla en kontakt digitalt
På ettjamstalltskane.nu använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Du kan läsa mer om våra kakor på sidan ”Om kakor”