Vi är en del av Ett jämställt Skåne

Studiefrämjandet Skåne Blekinge

Vi Välkomnar studiefrämjandet Skåne Blekinge med följande bidrag:

Ett samhälle präglat av jämställdhet och jämlikhet är en förutsättning för att uppfylla de mänskliga rättigheterna kring allas lika värde. Studiefrämjandet arbetar med så väl jämställdhet som jämlikhet inom alla våra ämnen. Studiefrämjandet är det studieförbund i Sverige som har störst musikverksamhet. För oss är det självklart att arbeta aktivt för jämställdhet – både på och bakom musikscenen. Därför har vi, sedan många år tillbaka, en strategisk plan för att öka jämställdheten i musiken. Det är en strategi som vi ser fungerar, även om vi fortfarande tycker att det går för långsamt.


Vi har även riktade insatser inom andra områden: såsom vårt arbete med ”FATTA – samtycke” och ”Allt vi inte pratar om” som syftar till att få fler män att prata om allt som män normalt sett inte pratar om. Detta är bara några exempel på vårt breda arbete med jämställdhet inom Studiefrämjandet.

Kontaktperson för arbetet: Olivia Malmqvist

E-post: olivia.malmqvist@studieframjandet.se
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s