Vi är en del av Ett jämställt Skåne

Telavox AB

 

telavox_logo

 

Vi välkomnar Telavox till  Ett jämställt Skåne med följande bidrag:

Telavox är ett IT- och telekombolag som verkar i en mansdominerad bransch. Det här vill vi ändra på!

Jämställdhet- och mångfaldsfrågor är ett fokusområde för Telavox då vi är säkra på att huruvida vi lyckas arbeta med dessa frågor framgångsrikt eller inte är avgörande för våra medarbetares välmående – och i sin tur Telavox framgång.

Vi vill göra skillnad både för Telavox som bolag men också i vår bransch då vi är övertygade om att hela branschen kommer gynnas av en större mångfald.

Ett par exempel på hur vi jobbar med det här:
1. Vi mäter och frågar hur våra medarbetare mår och vad dem tycker om hur det är att vara på Telavox. Vi undersöker skillnaderna mellan könen här och skapar actions när det finns skillnader.
Vid senaste mätningen var kvinnor vår nöjdaste grupp – 44 i eNPS. Wow!
2. Vår utvecklingsavdelning rekryterar 50/50 män vs kvinnor. Det går!
3. Vi är noga med hur vi uttrycker oss och vilka ord som förekommer i vår företagskultur. Är vi inkluderande? Är vi inte det tar vi action. Det här gäller allt från rekryteringsannonser, till hur vi pratar med varandra vid kaffeautomaten.
4. Vi har interna kvinnliga nätverk där vi kan ventilera fritt, bjuda in till aktiviteter, fråga saker i ett tryggt forum och vara extra peppiga mot varandra!
5. Vi bjuder minst 2 gånger om året in andra kvinnor i vår bransch för att hålla oss up to date med hur kvinnor i vår bransch mår och vad vi kan göra åt det.
6. Varje lov bjuder vi in både pojkar och flickor till programmeringsworkshops där barnen får hälsa på vårt kontor. För oss är det viktigt att lika mycket tjejer som killar kommer på våra workshops. Våra utvecklare Sandra och Nina är ansvariga för dessa och vi får mycket ansökningar från grymma tjejer genom marknadsföringen Sandra och Nina gör. Vårt mål är att bidra till en framtid där ingenjörsprogrammen på LTH är 50/50.
7. Vi har flexibel arbetstid så att alla kan hämta och lämna på föris eller annat som är viktigt i livet.
8. Vi säkrar att alla på Telavox är medvetna om
9. Vi jobbar preventivt med stresshantering. Alla medarbetare har tillgång till läkar- och psykologtjänster gratis. Detta behöver inte passera HR eller chef – utan bokas av medarbetaren när så önskas.
10. Vi ställer gärna upp och sponsrar initiativ som Her Tech-future som ska inspirera fler tjejer att välja tekniska utbildningar.
10. Vi är medvetna om att vår ledningsgrupp saknar den mångfald vi önskar. Vi jobbar aktivt med att hålla befintlig ledningsgrupp uppdaterade med kunskap om mångfald och tar varje chans att öka mångfalden i gruppen.
11. Vi genomför regelbundet lönekartläggning där vi säkrar att vi har rättvisa löner mellan könen. Har vi skillnader vi inte kan förklara gör vi något åt dessa.
12. Vi är medvetna om att vi inte är perfekta och jobbar hårt för att bli bättre. Hela tiden.

Kontaktperson för arbetet: Victoria Lindén

E-post: victoria.linden@telavox.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s