Vi är en del av Ett jämställt Skåne

Länsstyrelsen Skåne välkomnar Massive Entertainment till Ett jämställt Skåne!

Massive Entertainment är ett världsledande datorspelsföretag och en av de största arbetsgivarna i Malmö, med över 550 anställda från 44 länder. Massive har anslutit sig till strategin Ett jämställt Skåne. Strategin är framtagen av Länsstyrelsen Skåne och Kommunförbundet Skåne och syftar till att förverkliga de nationella jämställdhetspolitiska målen i Skåne.  Idag är närmre 70 kommuner, myndigheter, företag och civilorganisationer anslutna till strategin.

– Vi är glada att Massive väljer att ställa siIMG_0453g bakom Ett jämställt Skåne. När vi är flera olika typer av organisationer, kommuner och företag som aktivt arbetar för jämställdhet ger det både kraft och kunskap. Och arbetet växer – bara i år har över 40 olika aktörer anslutit sig, säger Ulrika Jerre enhetschef Social hållbarhet Länsstyrelsen Skåne.

Enligt Ungdomsbarometern 2018 är ”Gamer” det som flest unga killar (39%) identifierar sig som, så datorspelsbranschen är en viktig aktör i jämställdhetsarbetet. Enligt Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är det 4,4 gånger vanligare att killar med negativa attityder till jämställdhet brukar våld. Att vara förebilder och verka på arenor där unga befinner sig, som till exempel inom datorspel, kan ha viktiga effekter.

– Vi behöver mångfald i våra team för att skapa ännu bättre variation av spelupplevelser, karaktärer och världar. Vi måste vara lika rika som världen vi lever i, jämställdhet är en otrolig viktig del för att vi som företag ska kunna växa och skapa de bästa spelen i världen, säger David Polfeldt, VD hos Massive Entertainment.

En genusmedvetenhet i datorspelsbranschen skulle också kunna vara viktigt för att motverka att tjejer och kvinnor generellt underskattar sin tekniska förmåga. Vilket påpekades redan i den statliga utredningen JÄMIT samt i nyare forskning från Lunds Universitet om ungas yrkesval.

– På Massive arbetar vi aktivt för att skapa en mer jämställd arbetsplats. Bland annat samarbetar vi med den ideella organisationen Pink Programming för att få fler kvinnor och icke-binära personer att söka sig till IT-branschen och spelindustrin. Tillsammans håller vi två workshops om året där vi utbildar och inspirerar kvinnor i Malmö att lära sig programmera, säger Linda Malmgren, kommunikationschef hos Massive Entertainment.

 

MASSIVE_LOGO_RGB_BLACK

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s