Vi är en del av Ett jämställt Skåne

Vänsterpartiet Skåne

Vi välkomnar Vänsterpartiet Skåne med följande bidrag:

Så här bidrar vi till Ett jämställt Skåne: För Vänsterpartiet i Skåne är jämställdhet en fråga om makt och utrymme att forma sitt eget liv. Att ansluta oss till Ett jämställt Skåne innebär att tillsammans med andra se till att det på alla nivåer i samhället kommer tillstånd förändringar som innebär att kvinnors makt och möjligheter att forma sina egna liv stärks inom alla de områden som strategin omfattar.

I Vänsterpartiets parlamentariska arbete i Region Skåne är det centralt att fortsätta lyfta och driva på för jämställdhetsreformer i regionens verksamheter och styrning. Vi ser exempelvis allvarligt på de skillnader som finns i vård och tillgänglighet i vård som grundas i kön och menar att det behövs ett starkt jämställdhetsintegrerande arbete för att göra någonting åt denna situation. Den strukturella ojämställdheten i samhället påverkar alla delar av människors liv och regionens olika verksamheter är viktiga för att nå ökad jämställdhet.

Vi vill utveckla Skåne i en jämställd riktning på alla fronter: i kommunerna, i regionen och genom nationella förändringar. Vi arbetar för detta i våra partiföreningar, i partidistrikt och i våra parlamentariska grupper runt om i länet. Vi ser anslutningen till Ett jämställt Skåne som en naturlig del i detta arbete.

Kontaktperson för arbetet: Emma Eliasson Åström

E-post: emma.eliasson-astrom@skane.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s