Vi är en del av Ett jämställt Skåne

ABF Skåne

 

ladda ned (1)Vi Välkomnar ABF Skåne till Ett jämställt Skåne med följande bidrag:

ABF bidrar till jämställdhetsstrategin genom vårt aktiva folkbildningsarbete. Genom folkbildningen medverkar vi till att fler blir bärare av demokratin. ABF Skåne arbetar tillsammans med våra medlemsorganisationer och ABF-avdelningarna i Skåne för att motverka klassamhället och därigenom ojämlikhet och ojämställdhet. Under de kommande fyra åren ska vi arbeta än mer aktivt med jämställdhet internt, med målet att inkludera flera i våra verksamheter och styrelser. Ett exempel på hur vi gör detta är att våra cirkelledarutbildare får möjlighet till en kompetenshöjande insats i jämställdhet och normkritik. Vi påbörjar nu ett internationellt projekt tillsammans med organisationer i Sydafrika för att genom folkbildning stärka deras jämställdhetsarbete. ABF har som ambition att ge mest till de som fått minst. Detta kräver att vi aktivt analyserar och utvecklar vår verksamhet för att nå grupper som annars står långt ifrån makt och möjligheter.

Kontaktperson för arbetet: Åse Webeklint

E-post: ase.webeklint@abf.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s