Vi är en del av Ett jämställt Skåne

Helsingborgs stad

Vi välkomnar Helsingborgs stad som en del av ett jämställt Skåne med följande bidrag:

Ett jämställt Skåne ligger i linje med Helsingborgs stads pågående arbete för jämställdhet och lika möjligheter. I Helsingborgs stad pågår jämställdhetsarbete på olika sätt och inom olika förvaltningar. År 2013 undertecknade staden den europeiska CEMR-deklarationen för jämställdhet mellan kvinnor och män på lokal och regional nivå. Helsingborgs stads Livskvalitetsprogram, som pekar ut viljeinriktningar och prioriteringar inom folkhälsa och miljöfrågor, inkluderar jämställdhet som en tydlig viljeinriktning. 2017 antogs Plan för lika möjligheter av kommunfullmäktige. Planen utgår från Livskvalitetsprogrammet och innehåller åtgärder för att motverka diskriminering utifrån samtliga sju diskrimineringsgrunder.

Kontaktpersoner: Mia Norberg Nguyen och Elin Turesson mia.norbergnguyen@helsingborg.se
elin.turesson@helsingborg.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s