Inspirerande exempel

Utbildning i FREDA – metoder i arbetet mot våld i nära relationer

Hannainne

Idag, den 26 januari, anordnar Länsstyrelsen Skåne, i samarbete med Kompetenscentrum mot våld i nära relationer, en utbildning i FREDA, Socialstyrelsens standardiserade bedömningsmetoder i arbetet mot våld i nära relationer.

Länsstyrelserna har det övergripande ansvaret att genomföra den nationella jämställdhetspolitiken på regional nivå vilket bland annat omfattar delmål 6, att mäns våld mot kvinnor ska upphöra. Utbildningen, som ges i samarbete med Kompetenscentrum mot våld i nära relationer, är ett led i Länsstyrelsens uppdrag att ge regionalt kompetensstöd till kommuner och frivilligorganisationer för att kvalitetsutveckla arbetet.

Utbildningen är en tvådagarsutbildning inklusive uppföljning.

– Vår förhoppning är att utbildningen ska bidra till att underlätta och utveckla arbetet med våld i nära relationer. Vi hoppas också att utbildningen ska fungera som ett forum för erfarenhetsutbyte. Inte minst gäller det den tredje utbildningsdagen, en halvdag under hösten, då vi kommer att ha en uppföljning med möjligheter att byta erfarenheter om arbetet och implementeringen av FREDA, säger Hanna Hansson, utvecklingsledare på Enheten för social hållbarhet på Länsstyrelsen Skåne.

Läs mer om FREDA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s