Inspirerande exempel

Nu är den nya jämställdhetsmyndigheten invigd

Idag, den 12 januari, invigdes den nya jämställdhetsmyndigheten. Den ligger i Angered i Göteborg. Under hela dagen har det pågått aktiviteter där bland andra jämställdhetsminister Åsa Regnér och Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör Lena Ag har deltagit.

Sara Lhådö, särskilt sakkunnig i jämställdhet på Länsstyrelsen Skåne, var på plats och deltog i invigningen.

Åsa Regnér

Åsa Regnér, jämställdhetsminister, var en av invigningstalarna. Hon berättade bland annat att den nya myndigheten ska följa upp #Metoo-kampanjen genom sitt arbete med sexuella trakasserier och att hon är otroligt glad och stolt över att stå här idag och får vara med om detta pionjärsarbete.

Lena Ag

Lena Ag, Generaldirektör för den nya jämställdhetsmyndigheten, betonade också det unika i att vi nu har en jämställdhetsmyndighet men att det var på tiden.

– Även om vi kommit en bra bit i Sverige så har vi fortfarande mycket kvar att göra. Jämställdhet skapas inte på en dag men vi ska jobba långsiktigt och strategiskt för att skapa förändring. Vi består av en mängd olika professioner och kommer från hela landet, vi är en guldgruva av kunskap. Vi är redo att kasta loss, var några av Lena Ags ord under sitt invigningstal.

Lena Ag och Åsa Regnér

Åsa Regnér lämnade över en present i samband med sitt invigningstal.

Läs mer

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s