Vi är en del av Ett jämställt Skåne

Bjuvs kommun

Vi välkomnar Bjuvs kommun som en del av Ett jämställt Skåne med följande bidrag:

I Bjuvs kommun arbetar vi med jämställdhet, jämlikhet, mångfald och inkludering. Här har vi en levande vision där jämlikhet i olikhet är ett av fyra visionsmål. Vi arbetar för ett brett deltagande på lika villkor genom aktiviteter och mötesplatser som engagerar många olika människor. Här har alla, oavsett vem du är, jämlika förutsättningar för framtiden.

Kommunens chefer arbetar efter en tydlig arbetsgivarpolicy för ökad inkludering och mångfald. Rekryteringsprocessen är kompetensbaserad och likabehandlande. Våra medarbetares olikheter är en tillgång och olika perspektiv berikar och gynnar kommunen som helhet. Olikheter ger oss bättre förutsättningar att möte våra medborgares behov. Under hösten 2017 deltog alla chefer i en fortbildning och workshop kring jämlikhet, normer och mångfald för en inkluderande arbetsplats.

I samarbete med Kommunförbundet Skåne drivs inom barn- och utbildningsförvaltningen ett aktivt arbete med normkritisk verksamhetsutveckling för alla barn och ungas lika rättigheter och möjligheter.

Kontaktperson för arbetet: Frida Jönsson 

E-post: frida.jonsson@bjuv.se

Läs mer om Bjuvs kommun

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s