Vi är en del av Ett jämställt Skåne

Boost by FC Rosengård

Vi välkomnar Boost by FC Rosengård som en del av Ett jämställt Skåne med följande bidrag:

I vårt arbete med att hjälpa unga Skåningar i Malmö med omnejd att hitta arbete eller utbildning, jobbar vi aktivt med att utmana normer om vad kvinnor och män kan och bör arbeta med. Vi arbetar dessutom med att belysa vad som påverkar möjligheten till ekonomisk självständighet livet ut och god hälsa, genom att tillsammans med ungdomar i projektet diskutera ojämn fördelning av betalt förvärvsarbete och obetalt hemarbete mellan kvinnor och män. Syftet med detta är att ge de unga kunskap och således bättre förutsättningar att kunna göra informerade beslut den dag de eventuellt bildar familj. Vi arbetar också aktivt med att kunna hjälpa och stötta unga som utsätts för hedersförtryck och/eller våld.

Kontaktperson för arbetet: Nima Mäki

E-post: nima.maki@boostbyfcr.se

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s