Inspirerande exempel

Hur ser jämställdheten ut i kommunerna?

För närvarande är delar av jämställdhetsteamet ute på turné och presenterar aktuella siffror över hur det ser ut med jämställdheten i Skånes kommuner. Idag hade turen kommit till Malmö där siffror från Malmö, Burlöv, Staffanstorp, Lomma, Lund, Kävlinge, Eslöv, och Höör presenterades.

Sara

Sara Lhådö och Valbone Mehmeti från Länsstyrelsen Skåne presenterade statistiken

Länsstyrelsen Skåne har nyligen tagit fram ny könsuppdelad statistik som skickats ut till kommunerna. I samband med detta genomförs nu ett antal presentationer av statistiken. Ett drygt tjugotal personer, framför allt tjänstemän och politiker, från de aktuella kommunerna hade kommit för att få ta del av presentationen.

– Syftet är att ge en lägesbild över hur jämställdheten i kommunen ser ut och att bjuda in till en diskussion över hur man kan arbeta med detta, säger Sara Lhådö, särskilt sakkunnig i jämställdhet på Länsstyrelsen Skåne.

publik

Tidigare har man presenterat statistik för kommuner i närheten av Hässleholm och kommande föreläsningar kommer att ske i Helsingborg och Ystad.

För mer info

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s