Inspirerande exempel

Fartfylld föreläsning och workshop med fokus på normer

Idag, den 14 november, höll Ett jämställt Skåne sitt tredje seminarium. Föreläsare var Linda Leveau, värdegrundsutvecklare på Kommunförbundet Skåne, som pratade om sin bok, ”Hurboken”.

KF3

Med nya metoder att granska gamla strukturer och med Hurboken som verktyg för att bredda innanförskapet tog Linda med åhörarna på en fartfylld föreläsning blandat med workshops och många diskussioner.

KF1

KF5

KF4

KF2

Hurboken släpptes 2017 av Kommunförbundet Skåne i samverkan med Region Skåne och Malmö stad. Hurboken är en metodbok riktat till alla som vill bedriva ett konkretiserat och professionellt värdegrundsarbete där normkritik används som ett analytiskt verktyg. Materialet utgår ifrån en utvärderad modell (SåSant) i syfte att inspirera till verksamhetsutveckling gällande genus, sexualiteter, etniciteter, funktionaliteter, könsbekräftande variationer, ålderskonstruktioner och religionsuttryck.

Läs mer om Hurboken

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s