Vi är en del av Ett jämställt Skåne

Socialdemokraterna i Skåne

Vi välkomnar Socialdemokraterna i Skåne som en del av Ett jämställt Skåne med följande bidrag:

Socialdemokratin har jämställdhet som ett viktigt begrepp i de grundläggande värderingarna. Jämlikhet som är ett av tre bärande begrepp förutsätter jämställdhet. Socialdemokratin har genomfört viktiga reformer för jämställdheten och de mer framträdande är föräldraförsäkring och förskolan. De viktigaste frågorna som vårt parti idag arbetar med är att heltid ska vara norm på hela arbetsmarknaden, jämställdhetsarbetet i skolan ska bedrivas kontinuerligt och inte i projekt för en begränsad tid, vare sig nationellt eller på den enskilda skolan, genusperspektiv ska ha genomslag i forskning och utveckling och, om situationen inte snabbt förbättras, lagstifta om jämställda bolagsstyrelser samt att alla som vill gå upp i arbetstid ska få möjlighet att göra det.

Kontaktperson för arbetet: Stefan Pettersson

E-post: stefan.pettersson@socialdemokraterna.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s