Vi är en del av Ett jämställt Skåne

Hässleholms kommun

Vi välkomnar Hässleholms kommun som en del av Ett jämställt Skåne med följande bidrag:

Kommunstyrelsen i Hässleholm har i augusti 2017 ställt sig bakom Skånes jämställdhetsstrategi. Hässleholms kommuns grundinställning är att jämställdhet är en viktig fråga. Att aktivt arbeta med frågan ser vi som utvecklande för Hässleholms kommun, samtidigt som vårt arbete bidrar till samhällsutvecklingen i ett större perspektiv.

Redan 2009 startade Hässleholms kommun ett tvåårigt mångfaldsprojekt med hjälp av pengar från Europeiska Socialfonden. Samtlig personal i kommunen fick tack vare projektet ökad kunskap och medvetenhet i frågor gällande mångfald, jämställdhet och tillgänglighet.

Att fortsätta med kompetensutveckling av våra medarbetare i frågan är viktigt för oss, då ökad kunskap hos medarbetarna även har en positiv inverkan på de medborgare vår personal direkt eller indirekt möter i sin vardag.

Vi kommer i det fortsatta arbetet utgå från strategins sex delmål samt de tre övergripande målen för Skåne. Tanken är att organisera en kommunövergripande arbetsgrupp som kan synliggöra goda jämställdhetsexempel från egen organisation och lokalsamhälle samt sprida goda exempel från Skåne. Vi vill kontinuerligt höja kunskapsnivån om jämställdhet och mångfald. Vi vill även knyta ihop jämställdhetsarbetet med närliggande områden såsom Agenda 2030, social hållbarhet, vår ANDT-strategi, Ett rökfritt Sverige 2025, aktiva åtgärder, jämlikhet, integration och barnets rättigheter. I kommunens årliga bokslut kommer det att rapporteras hur arbetet fortskrider.

Vi ser fram emot att använda strategin som en plattform för jämställdhetsarbetet, såväl för medborgare som för de kommunalt anställda.

Läs mer om Hässleholms kommun

Kontaktpersoner för arbetet: Karin Wendt, HR-specialist och Vidar Albinsson, Folkhälsostrateg

E-post: karin.wendt@hassleholm.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s