Vi är en del av Ett jämställt Skåne

Malmö högskola

Vi välkomnar Malmö högskola som en del av Ett jämställt Skåne med följande bidrag:

Malmö högskola bidrar till ett jämställt Skåne genom att arbeta för att de studenter som studerar vid Malmö högskolas professionsutbildningar ska lämna Malmö högskola med tillräckliga kunskaper om genus och jämställdhet för att i sina kommande arbeten ha förutsättningar att säkerställa ett professionellt agerande där kön inte spelar roll. Vilket på sikt även kan bidra till att i framtiden bryta könsbundna studieval och den könssegregerade arbetsmarknaden.

Vi arbetar för att våra akademiska karriärvägar ska vara jämställda och våra forskningsmiljöer jämställdhetsintegrerade. För att nå detta behöver vi säkerställa att kunskap finns i vår organisation om hur genus och (o)jämställdhet görs i akademin. Proaktiva styr- och beslutsprocesser ska tas fram som ställer aktiva krav på kartläggning, analys och agerande för att säkerställa ett genusmedvetet bemötande och beslutsfattande.

Malmö högskola arbetar aktivt för att i sin forskning belysa, synliggöra och påverka hur jämställdhet och likabehandling görs inom olika områden/sektorer i samhället, vilket bidrar till en kunskap som på sikt kan minska ojämställdhet och orättvisor i samhället.

Lär mer om Malmö högskola

Kontaktperson för arbetet: Cristina Lijeroth

E-post: cristina.liljeroth@mah.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s